De babyharpa is tevens een goede keuze voor kleinere vrouwen die de gewone chromatische nyckelharpa vaak veel te groot vinden om er prettig op te kunnen spelen.

Nik's Babyharpa ... ondanks z'n naam een behoorlijk volwassen muziekinstrument!! 

 

De Zweden kennen de kleine 3/4 nyckelharpa die voor kinderhanden bedoeld is. Nik's Babyharpa daarentegen is een volwassen muziekinstrument dat in materiaal, afwerking en klank identiek is aan zijn grote broers.

Deze hoger gestemde harpa (F-C-G-D) is vanwege zijn heldere open klank een  welkome aanvulling in Harpaland. Veel van mijn klanten kochten er een babyharpa bij, maar in de regel promoveerde hun baby na een korte tijd tot hun hoofdinstrument! En ik kan ze geen ongelijk geven ... Het compacte klavier maakt een virtuoze speelstijl mogelijk en zijn heldere klank maakt gelijk duidelijk wie in het orkest de eerste viool speelt!   

De Babyharpa is vanwege zijn unieke stemming ook ideaal te combineren met Europese folkinstrumenten zoals de doedelzak, draailier en trekzak. Hij is ook uitermate geschikt voor barok muziek met blokfluiten en klavecimbel! 

 

Klik hier voor een demo van Nik's Babyharpa (Van de cd Vloerwerk van Parelmoer